Kingston USB

Veel over USB flashdrives van Kingston

Waar let je op bij een USB flashdrive?

Meer dan bij geheugenkaarten zijn er veel verschillende soorten USB flashdrives. Waar bij geheugenkaarten eigenlijk alleen de specificaties van belang zijn, is bij een USB flashdrive ook het design van belang. De kaart verdwijnt in je camera of smartphone, maar je USB stick steekt nog uit je USB-poort.

Wie koopt welke USB flashdrive?

Welke USB flashdrive je nodig hebt, hangt van een aantal factoren af. Natuurlijk zijn de technische specificaties van belang, maar zoals gezegd is ook het design van belang. Welke USB flashdrive je uiteindelijk nodig hebt, vertellen we je later. Hier vertellen we waar de USB-stick aan moet voldoen.

Of je nou op grote festivals of in grote zalen draait of dat je in een klein kroegje staat, als DJ heb je altijd een USB flashdrive nodig met hoge snelheden. Op deze manier weet je zeker dat je al je muziek kan blijven draaien. Het is handig om een robuuste, betrouwbare USB flashdrive hiervoor te nemen, zodat je muziek niet opeens uitvalt tijdens een feestje.

Ben je een fotograaf, dan heb je vooral een USB-stick nodig met een grote capaciteit. De grootte zorgt ervoor dat je al je foto’s kwijt kunt. Snelheid is hiervoor van minder belang, omdat je voor foto’s bijna geen snelheid nodig hebt.

Wil je in je auto muziek draaien, dan is het handig om een van formaat kleine USB-stick te nemen. Je dashboard is vaak al klein, dus wil je niet dat je USB flashdrive ver uitsteekt. Kies dus voor een van formaat kleine USB-stick met een hoge leessnelheid om al je muziek in je auto te kunnen draaien.

Wil je privégegevens beveiligen en dit op een USB-stick doen, kies dan een USB-stick waar een goede beveiliging op zit. Op deze manier zorg je ervoor dat de gegevens met een wachtwoord zijn beveiligd. Hierdoor kan niemand bij je gegevens als je de USB flashdrive kwijtraakt.

SanDisk

We gaan nu kijken naar de verschillende lijnen USB flashdrive. Als eerste kijken we naar SanDisk. Zij hebben verschillende lijnen. Allereerst hebben zijn de SanDisk Ultra. Deze USB flashdrive is een simpele USB-stick, geschikt om gegevens op te slaan. Hier kun je gebruik maken van SanDisk SecureAccess, waardoor je je gegevens met een wachtwoord kunt beveiligen.

De volgende is de SanDisk Ultra Fit. Deze USB flashdrive is klein van formaat, waardoor deze ideaal is voor in de autoradio. Door de hoge leessnelheid zal het je altijd lukken om je muziek af te spelen in de auto.

Verder zijn er de SanDisk Extreme Go en de SanDisk Extreme Pro. Deze hebben een veel hogere snelheid dan de eerdergenoemde USB flashdrives en zijn daardoor ideaal om als DJ te gebruiken.

Dan hebben we nog de SanDisk Ultra Flair, SanDisk Ultra Luxe en SanDisk Ultra Loop. Deze USB flashdrives hebben een hoge snelheid, maar zijn ook (vrijwel) volledig van metaal. Daarnaast kun je deze USB-sticks ideaal ophangen aan je sleutelhanger. Bij deze USB flashdrives is het ook het design ook wat meer van belang.

Ben je juist op zoek naar een USB flashdrives met Type-C, dan heb je aan de SanDisk Ultra Type-C, de SanDisk Ultra Dual Drive Type-C en de SanDisk Ultra Dual Drive Go. Deze hebben een Type-C aansluiting, waardoor ze ideaal zijn voor je smartphone of laptop met Type-C. Heb je een smartphone met micro USB, dan is de SanDisk Ultra Dual M3.0 de beste optie.

Kingston

Kingston heeft ook verschillende soorten USB sticks. Ook hier is het van belang waarvoor je de USB flashdrive voor wilt gebruiken. Of je een simpele USB stick wilt of één die je met een wachtwoord kunt beveiligen, heb je verschillende opties.

Heb je dus een simpele USB flashdrive nodig, dan kun je voor de Kingston DataTraveler gebruiken. Dit is een simpele, vrij langzame stick, maar is prima voor puur dataopslag. Deze stick is ook vrij goedkoop, waardoor dit een prima USB flash drive is voor simpele dataopslag.

Wil je een Kingston USB flashdrive hebben voor in de auto, dan hebben zij de Kingston DataTraveler MicroDuo USB. Dit is een kleine USB stick die ideaal is voor in de auto. Door het formaat zal deze niet ver uitsteken. Verder heeft de stick een prima snelheid om je eigen muziek mee af te spelen.

Verder heeft Kingston een aantal USB-stick met een sterke encryptie. Dit zijn de DT Locker+ G3, de DT Vault, de DT2000, de DT4000G2, de HyperX Savage, IronKey D300 en de IronKey S1000. Deze USB flashdrives zijn te beveiligen met een wachtwoord, waardoor je bestanden veilig zijn als je de flashdrive kwijtraakt of uitleent.

Zoek je een USB flashdrive voor je smartphone met micro USB, dan is de DataTraveler microDuo3 de ideale flashdrive. Deze is te verbinden met je smartphone, waardoor deze nooit meer vol zal zitten.

Samsung

Samsung heeft drie vooraanstaande USB flashdrives die er bovenuit steken. Ook hier is het van toepassing waarvoor je de USB stick wilt gebruiken.

Heb je weer een simpele nodig voor dataopslag, dan is de Samsung Bar Plus een prima optie. Deze is beschikbaar in het zilver en het grijs. Door de hoge snelheid is het niet alleen een simpele USB stick, maar kan je deze ook zakelijk of als DJ gebruiken.

Zoek je er weer één voor in je autoradio, dan is de Samsung Fit Plus Mini een goede USB flashdrive. Deze heeft weer een klein formaat en een hoge snelheid, waardoor deze weer uitermate geschikt is om muziek mee af te spelen in de auto. Ook als DJ kun je deze goed gebruiken, aangezien deze niet uitsteekt en een hoge snelheid heeft.

Heb je een smartphone, tablet of laptop met Type-C, dan is de Samsung Duo Plus de beste keus. Deze USB stick heeft weer een hoge snelheid, maar heeft ook zowel een Type-A als Type-C aansluiting. Hierdoor is deze stick ideaal, voor als je een USB stick met Type-C zoekt.

Transcend

Ook Transcend heeft verschillende USB sticks. Ook hierbij is het van toepassing waarvoor je deze wil gebruiken.

Heb je dus een simpele USB flashdrive nodig, dan zijn de Transcend Jetflash 700, de Transcend Jetflash 730 en de Transcend Jetflash 790 prima USB-sticks. Deze hebben wel een wat lagere snelheid, maar wederom zijn deze sticks voor puur dataopslag een prima optie.

Wil je voor zakelijk gebruik of het draaien van bijvoorbeeld video of muziek, dan zijn bijvoorbeeld de Transcend Jetflash 920 en Transcend Jetflash 910 de ideale USB stick. Deze sticks hebben een veel hogere snelheid en zijn dus goed van toepassing voor professioneel gebruik.

Wie is de beste?

Wederom is het lastig om te zeggen wat het beste merk is. Je hebt zowel kwaliteit als kwantiteit. Als we dit combineren, dan is SanDisk het grootste en beste merk op het gebied van USB flashdrives. Bij dit merk heb je de meeste keuze en ook de sticks met hoge snelheden en goede performance. Het grote voordeel bij SanDisk is ook nog eens SanDisk SecureAccess, waarmee je je bestanden kunt beveiligen.

Het tweede merk op de ladder is Samsung. Bij dit merk heb je iets minder keuze, maar de specificaties van deze USB sticks zijn zo goed, dat dit merk op plaats twee komt.

Als we verder kijken, komen we bij Kingston. Dit merk heeft iets meer keus, maar de specificaties zijn iets lager dan Samsung en SanDisk. Echter zijn het prima producten en ook hier kun je je gegevens beveiligen.

Onderaan onze lijst komt Transcend. Dit merk heeft over het algemeen wat simpelere en langzamere USB sticks. Het is echter verder een prima merk op het gebied van USB flashdrives.

Nu je weet wat de beste usb flashdrives voor de verschillende toepassingen zijn, kun je een keuze maken. Voor welke USB stick ga jij?

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Kingston USB

Thema door Anders Norén